Woning-
aanpassingen
Eigen woning Huurwoning Sociale woning Wonen in Brussel Alternatieve woonvormen Diensten en voorzieningen aan huis en in de omgeving  

 

Wonen


Wonen

Woningaanpassingen


De meeste mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde woning en woonomgeving blijven wonen. Naarmate je ouder wordt, zou het kunnen dat je woning niet langer aangepast is aan je persoonlijke behoeften. Zo maken lichamelijke beperkingen woningaanpassingen in een aantal gevallen noodzakelijk. Soms zijn een paar ingrepen voldoende, in andere gevallen zijn grotere aanpassingen nodig. Je kan er ook voor kiezen om te verhuizen naar een meer aangepaste woning of een andere woonvorm.

Hoe eerder je bewust stilstaat bij je eigen woonsituatie, hoe beter. Investeringen zullen op die manier beter renderen. Kleine aanpassingen in huis maken een groot verschil voor je comfort en veiligheid.

Het principe van ‘moving in time’ houdt in dat je de woning tijdig aanpast of verhuist naar een meer aangepaste woning en omgeving alvorens het moeilijker of hoogdringend wordt. Tijdig nadenken over je woonsituatie en een goede keuze maken zorgen ervoor dat je zelf de controle kan behouden.


Laatst aangepast op 1-12-2016
 
© 2018 Vlaamse Ouderenraad vzw