Submenu  
 

Logo Mobiliteit

De Lijn


De Lijn biedt een waaier van producten en diensten aan in Vlaanderen.

Vervoerbewijzen


Voor de occasionele reizigers zijn er enkele en meerdere rittenkaarten alsook dagpassen.

Meer info: De Lijn - ritkaarten en dagpassen

Abonnementen


  • Omnipas 25-64 jaar: Met de Ominipas reis je (25 tot en met 64 jaar oud) onbeperkt met alle geregeld vervoer van De Lijn, behalve op de Limburgse snellijnen.
  • Omnipas 65+: Voor ouderen (65+) die regelmatig met De Lijn reizen, wordt een abonnement aangeboden aan een verminderd tarief.
  • Jaarabonnement aan verminderd tarief: Voor ouderen die een gewaarborgd inkomen voor bejaarden of een inkomensgarantie voor ouderen ontvangen.

Gratis abonnementen


  • Je krijgt als persoon met een handicap een gratis omnipas als je gedomicilieerd bent in het Vlaams Gewest én ingeschreven bent bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), een tegemoetkoming krijgt van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid (FODSZ), het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood ontvangt (vroeger THAB) of door de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) gerechtigd bent op bijzondere tewerkstellingsondersteunende maatregelen (BTOM).
  • Derdebetalerssysteem gemeenten: een groot aantal steden en gemeenten, werkgevers of andere derdebetalers betalen de volledige vervoerskosten van hun inwoners, reizigers op hun grondgebied of werknemers. De kortingen of gratis abonnementen worden automatisch toegekend. Een overzicht van alle steden en gemeenten die een derdebetalerssysteem toepassen.
  • Oud-strijders en oorlogsinvaliden: deze gratis abonnementen worden afgeleverd door de NMBS en zijn geldig op alle openbare vervoernetten van België met uitzondering van de MIVB en de TEC, die zelf een vervoerbewijs uitreiken.
  • VAPH, FODSZ, VDAB of BTOM: je krijgt als persoon met een handicap een gratis Omnipas als je gedomicilieerd bent in het Vlaams Gewest én ingeschreven bent bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), een tegemoetkoming krijgt van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid (FODSZ), het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood ontvangt (vroeger THAB) of door de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) gerechtigd bent op bijzondere tewerkstellingsondersteunende maatregelen (BTOM).
 

© 2023 Vlaamse Ouderenraad vzw
Cookieverklaring