Submenu  
 

Logo Mobiliteit

Verhuurdiensten van Voertuigen met Bestuurder (VVB)


Verhuurdiensten van voertuigen met bestuurder (VVB) verzorgen vervoer op aanvraag tegen betaling. Een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder (VVB) wordt op voorhand aangevraagd en dient voor langere ritten. Deze dienst wordt bijvoorbeeld gebruikt voor (groeps)verplaatsingen voor reisbureaus, ziekenfondsen en bedrijven.

Een voertuig met bestuurder heeft geen vaste standplaats en mag zich alleen op de openbare weg begeven als het verhuurd is. Het voertuig moet voor minstens drie uur verhuurd worden. Niet iedere VVB-dienst heeft aangepaste voertuigen voor rolstoelgebruikers. Neem dus tijdig contact op voor rolstoelvervoer.

Aanvraag


Een dienst VVB kan je reserveren per telefoon, mail of fax. Vaak moet je enkele dagen op voorhand de gewenste verplaatsing reserveren. Er wordt een schriftelijke overeenkomst gesloten tussen de verhuurder en de klant. Als je de aanvraag indient voor iemand anders, moet je het huurcontract op voorhand ondertekenen. Als de rit voor jezelf is, kan je het huurcontract ondertekenen bij het instappen in het voertuig.

Kostprijs


Bij diensten voor VVB kan je onderhandelen over de kostprijs. Je kan ook gebruik maken van dienstencheques bij het vervoer van personen met beperkte mobiliteit.

Toegankelijkheid


Bedrijven die ook rolstoelvervoer voorzien, kan je hier terugvinden.
 

© 2020 Vlaamse Ouderenraad vzw
Cookieverklaring