Submenu  
 

Logo Welzijn, Gezondheid en Zorg

Welzijn, gezondheid en zorg


Mensen leven steeds langer in een goede gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. In Vlaanderen stijgt de levensverwachting jaar na jaar. Door ons gedrag en door onze gewoonten bepalen we zelf voor een groot deel onze gezondheid.

Het kan zijn dat je op een bepaald moment in je leven zorg nodig hebt vanwege een ziekte, een beperking of een psychisch probleem. In Vlaanderen bestaat er een waaier van zorgverleningsmogelijkheden en zijn er verschillende financiële tegemoetkomingen waarop je beroep kan doen. Het is belangrijk om de hulpverleningsvorm te kiezen die het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluit. Verschillende diensten kunnen je de nodige informatie en hulp aanbieden.

Als je thuis wilt blijven wonen, maar ondervindt dat je niet meer alles zelf kunt, kan thuiszorg een oplossing bieden. Zijn zelfstandig wonen en thuiszorg echter niet meer mogelijk, dan kunnen woonzorgcentra en andere voorzieningen instaan voor de nodige opvang.

Waar kan je terecht met vragen?
Iedereen heeft wel eens vragen die te maken hebben met welzijn en gezondheid. Om snel passende hulp te vinden, is www.desocialekaart.be een betrouwbare website die op regelmatige basis wordt bijgewerkt. De gegevens van de organisaties uit het ruime zorgveld in Vlaanderen en Brussel worden zitten in één gestructureerde databank. Per organisatiefiche vind je contactgegevens, kwalitatieve informatie zoals algemene werking, doelgroep, openingsuren, ... De organisaties worden actief betrokken bij het actueel houden van hun gegevens.
Meer informatie over het gebruik en de mogelijkheden van desocialekaart.be vind je in deze brochure.
Voor een meer uitgebreide uitleg over het zoeken en vinden van je resultaten binnen desocialekaart.be is er deze handleiding.
 

© 2019 Vlaamse Ouderenraad vzw