Submenu  
 

Logo Premies en Sociale Voordelen

NMBS


De NMBS biedt een waaier van producten en diensten aan voor mobiele en minder mobiele ouderen, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om per trein te reizen.

Seniorenbiljet 65+


Vanaf 65 jaar reis je extra voordelig in heel Belgiƫ. Kijk goed na of je biljet geldig is voor de dagen en uren dat je wil reizen.

Voorwaarden:
  • Heen en terug op dezelfde dag
  • Op weekdagen geldig vanaf 9 uur
  • In weekends is er geen uurbeperking

Meer info: NMBS - Seniorenbiljet

Kortingskaart verhoogde tegemoetkoming


Indien je een beperkt beroepsinkomen hebt of een verhoogde tegemoetkoming in de terugbetaling van de gezondheidszorg dan kunnen je partner, jij en alle personen ten laste aan halve prijs reizen met de trein in heel Belgiƫ. Op de trein toon je je kortingkaart verhoogde tegemoetkoming aan de treinbegeleider.

Meer info: NMBS - Verhoogte tegemoetkoming

Nationale verminderingskaart voor blinden en slechtzienden


Wanneer je een definitieve invaliditeit van je gezichtsvermogen hebt van tenminste 90%, erkend door de FOD Sociale Zekerheid, dan wordt de verminderingskaart voor het openbaar vervoer gratis aangeboden. Op vertoon van de verminderingskaart, reis je gratis in tweede klas.

Meer info: NMBS - Blind of slechtziend

Kaart kosteloze begeleider


Indien je moet reizen met de hulp van een begeleider (een persoon of een begeleidehond) reist die gratis mee op vertoon van de kaart kosteloze begeleider. Je betalend vervoerbewijs telt dus ook voor de begeleider. Hij of zij reist in dezelfde klas en op hetzelfde traject als jij.

Meer info: NMBS - Gratis begeleider
 

© 2019 Vlaamse Ouderenraad vzw