Submenu  
 

Logo Wonen

Informatie en ondersteuning rond dementie


Expertisecentrum Dementie Vlaanderen


Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen (ECD) en de negen Regionale Expertisecentra Dementie plaatsen dementie op de maatschappelijke agenda om de kwaliteit van het leven van mensen met dementie en hun omgeving te behouden en te verbeteren. Zij doen dit door het samenbrengen, uitbouwen en verspreiden van kennis over goede dementiezorg.

De Expertisecentra Dementie Vlaanderen richten zich voornamelijk op de professionele medewerkers in de zorg.

Bij de regionale centra kan je terecht voor informatie over het lokale zorgaanbod (bijvoorbeeld diagnose, woonzorgcentra, …). Met grote regelmaat organiseren zij praatcafés dementie rondom wisselende thema’s. De organisatie richt zich op beleidsvorming, communicatie- en vorming rondom dementie en wetenschappelijk onderzoek rondom dementiezorg.

Alzheimer Liga Vlaanderen


De Alzheimer Liga Vlaanderen vzw is een patiënten- en vrijwilligersorganisatie van, voor en door familieleden en mantelzorgers van personen met (jong)dementie. Ze organiseren lokale familiegroepen en hebben een gratis luister- en informatielijn: 0800 15 225 (elke werkdag van 9u tot 21u).

Samenwerking ECD Vlaanderen en Alzheimerliga


De Expertisecentra Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen organiseren zeer regelmatig samen activiteiten en ondersteunen actief elkaars werking.

Meer info:
 

© 2023 Vlaamse Ouderenraad vzw
Cookieverklaring