Submenu  
 

Logo Mobiliteit

Deelfietsen


Op een aantal plaatsen kan je gebruik maken van de zogenaamde deelfietsen. Hieronder vind je een overzicht van enkele grote aanbieders.

Blue-Bike


Met Blue-bike geraak je na je treinreis gemakkelijk van het station tot je eindbestemming en terug. Hou je Blue-Bike kaart voor de automaat en je kan vertrekken.

Meer info: blue-bike.be

Villo! Brussel


Neem een fiets in het ene fietsstation en laat hem achter in het andere. Villo! is een systeem dat 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is.

Meer info: villo.be

Uber Jump Brussel


JUMP fietsen kan je vinden en ontgrendelen via de Uber app. In Brussel zijn er zo'n 500 elektrische fietsen ter beschikking in 6 gemeenten: Brussel Stad, Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek, Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek.

Meer info: Uber Jump

Velo Antwerpen


Verplaats je snel in Antwerpen met de stadsfietsen van Velo Antwerpen. Neem een Velo uit een van de Velo-stations, fiets naar je bestemming en plaats daar je stadsfiets terug in een station.

Meer info: velo-antwerpen.be

In Brussel heb je ook nog de BillyBikes en in Antwerpen de lichtblauwe Cloudbikes.

Ook zijn er ondertussen andere deelsystemen beschikbaar naast fietsen en auto's. Zo kan je in sommige steden bijvoorbeeld gebruik maken van scooters via Scooty en steps (via de Bird, Troty of Lime app)
 

© 2023 Vlaamse Ouderenraad vzw
Cookieverklaring